DE-OMGEVING

Zakytnhos


Zakynthos is het op twee na grootste Ionische eiland, gelegen ten zuiden van Kefalonia en ten westen van de Peloponessos. Het eiland is 410 km2 groot en de kust is ongeveer 123 km lang. In de Griekse mythology wordt verteld dat het eiland is vernoemd naar Zakynthos, de zoon van de legendarische Arcadische chief Dardanus.


Zakynthos is een touristische bestemming, met een internationaal vliegveld waarop door vele vliegmaatschappijen wordt gevlogen. De koosnaam van het eiland is ook wel ‘To fioro tou Levante’ (de bloem van het oosten), gegeven door de Venetianen.


Zakynthos is een prachtig groen eiland en beroemd vanwege de bedreigde zeeschildpad Caretta-Caretta, die haar eieren legt op de stranden van het eiland. Het eiland heeft prachtige zandstranden en vele mooie uitzichten op zee. Je kunt het dorp 'Anafonitria' met een 15de eeuws klooster bezoeken en 'Maherado', met haar 14de eeuwse kerken. Je kunt ook een bezoek wagen aan het bergdorpje 'Keri' en genieten van de spectaculaire zonsondergang of de prachtige blauwe grotten.


De populairste plaatsen van het eiland zijn Laganas, Tsilivi en Agios Sostis. De prachtige zee, ananas bomen en en de vriendelijke bevolking maken een bezoek aan het eiland onvergetelijk.

 
 

Reserveer je favoriete tafel! Stuur via WhatsApp of Viber een bericht naar
+30 69 7408 9512
met je naam en voorkeur tijdstip

RESERVEREN

Ole Ole Restaurant Zakynthos

WhatsApp & Viber: +30 69 7408 9512

Restaurant telefoon: +30 26 9505 2149

Mobiel: +30 69 7408 9512